Arome spaniole

Pe frigul asta e placut si calduros sa gatesti.Si ce
poate fi mai cald decat sa prepari o reteta fierbinte
din Spania?Asa ca va povestesc pe scurt ce am pregatit
– o paella cu scoici.
Ingredientele sunt: 100-200 grame de scoici,
1 ardei iute, 120 ml vin alb, 250 g orez, 1 varf
de cutit de sofran, 130 gr rosii cherry, 100 gr
mazare verde, 1 lamaie, patrunjel verde, sare
marina, piper alb sau negru.
Reteta se realizeaza astfel, pe scurt:
– se dezgheata/curata scoicile si se lasa la
scurs in apa cu sare de mare
– se pune ulei de masline intr-o tigaie si se pun
la incins usturoiul, ceapa si scoicile
– se toaca ardeiul iute si se pune peste scoici
iar apoi se pune si vinul;
– dupa ce vinul isi reduce cantitatea, puneti orezul spalat,
sofranul, mazarea, rosiile cherry, sare, piper si oregano-ul
– se pune putin suc proaspat de lamaie iar la
final se decoreaza cu patrunjel si lamaie galbena/verde
Sper sa va placa si voua; pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s