Alimente anti-oboseala Energising foods

DSC06823.JPG

Ovăz   Oats

Bogat în fibre şi proteine, terciul din fulgi de ovăz este alimentul ideal pentru micul dejun. Stabilizează nivelul de zahăr pentru întreaga zi, ceea ce te ajută să te simţi plină de energie.

Somon   Salmon

Proteinele sănătoase şi conţinutul ridicat de omega 3 al somonului îţi oferă energie pentru întreaga zi.

Migdale      Almonds

Conţin magneziu, un mineral esenţial pentru organism. De asemenea, fibrele şi proteinele din migdale menţin un nivel constant de energie de-a lungul zilei.

Quinoa

Acest tip de cereală nu conţine gluten şi este bogată în aminoacizi, esenţiali pentru un nivel adecvat al energiei pe durata întregii zile.

Avocado

Acizii graşi din avocado reduc inflamaţiile din organism, cele care sunt responsabile pentru apariţia unor probleme de sănătate care se manifestă prin lipsa de energie.

Lintea      Lentils

Bogată în fibre, lintea reglează nivelul zahărului din sânge, iar seleniul are proprietatea de a îmbunătăţi starea de spirit atunci când te simţi epuizată.

Afine     Blueberries

Fructele de pădure, în general, conţin antioxidanţi care combat radicalii liberi, substanţe ce afectează celulele, provocând printre altele şi oboseală. De asemenea, conţin fructoză, o formă naturală de zahăr care îţi oferă energie.

Goji 

Fructele goji conţin multă vitamina C, dar au şi proprietatea de a stimula circulaţia sanguină, ceea ce contribuie la atenuarea senzaţiei de oboseală.

Orez     Rice

Orezul este un remediu anti-oboseala excelent, sustine tineretea pielii si hidrateaza, alunga senzatia de oboseala

 

Carnea de curcan   Turkey meat

Vitaminele din grupul B, care se găsesc din abundenţă în carnea de curcan, stimulează metabolismul, iar aminoacidul numit tirozină îţi oferă mai multă energie. 

 

Varza Kale      Kale cabbage

Varza kale, precum toate legumele de un verde intens, conţin numeroase substanţe antioxidante, dar şi proteine şi fibre, fiind ideale pentru a elimina stările de oboseală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s