Confucius Wisdom words ** Vorbe intelepte de la Confucius

IMG_4551       Lectii de viata de la maestrul chinez Confucius

Cateva exemple din gandirea maestrului Confucius, pline de forta si intelepciune care va pot ajuta sa cautati si sa gasiti ceea ce va doriti in viata.

1. “Nu conteaza cat de incet mergi atata timp cat nu te opresti din mers.” Nu renunta la visurile tale chiar daca lucrurile nu se realizeaza cu viteza pe care ti-o doresti. In cele din urma vei culege roadele la care acum doar speri. Astfel de lectii de viata te vor ajuta sa mergi mai departe indiferent de cat de greu este drumul din fata ta.   2. “Nu te imprieteni cu un om care nu este mai bun decat tine.”   In viata este important sa te inconjori cu oameni de la care ai ce sa inveti, oameni cu suflet bun, altfel nu vei reusi sa progresezi niciodata.    3. “Atunci cand esti nervos, gandeste-te la consecinte.”  Inainte sa actionezi cu impulsivitate, gandeste-te la ce se poate intampla in urma a ceea ce vrei sa faci. Asadar, pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie mai buna decat cea dictata de impulsivitate.      4. “Atunci cand este evident ca nu poti sa iti atingi obiectivele, nu schimba telurile, ci modifica pasii.”  Lucrurile nu ies intotdeauna in viata asa cum iti doresti, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti dupa primele incercari. Continua sa cauti modalitati care te apropie tot mai mult de obiectivele propuse. Cat timp este vorba despre unele realiste, nu au de ce sa nu se indeplineasca.        5. “Daca urasti o persoana, atunci esti invinsa de ea.”   Nu purta niciodata ranchiuna oamenilor care iti gresesc, ci uita-i pur si simplu. Ce sens are sa ii lasi in continuare sa iti otraveasca sufletul?     6. “Omul superior care cauta ceva, cauta in el insusi; omul inferior cauta in altii.”  Tine cont de astfel de lectii de viata fiindca iti vor fi de un real folos. Vei reusi sa progresezi doar daca incerci sa imbunatatesti mereu ceva la tine.     7. “Oriunde te duci, mergi cu toata inima ta.”  Vei atinge succesul doar daca dai tot ce ai mai bun in tine. Implica-te cu toata inima in toate activitatile pe care le faci si nu vei avea niciun regret dupa aceea, pentru ca vei sti ca ai facut tot ce ai putut tu.    8. “Ofera sfaturi doar celor care cauta cunoastere dupa ce si-au descoperit  ignoranta.”      Nu incerca sa oferi lectii de viata unor persoane care nu le-ar intelege sensul, pentru ca iti vei pierde timpul cu acestea. Cel mai bine este sa le oferi instructiuni celor care au inteles unde greseau. Acestora le vor merge direct la inima.     9. “Daca va concentrati si asupra avantajelor mici, va va fi mult mai usor sa mergeti mai departe.”  Nu trata cu indiferenta realizarile mici, pentru ca acestea pot reprezenta un imbold important pentru dezvoltarea ta personala.
 10. “Daca te-au scuipat pe la spate, inseamna ca esti in fata lor.”   Nu te preocupa de oamenii care incearca sa iti faca rau pe la spate. Inseamna ca esti de mult in fata lor si ca nu stiu cum te pot impiedica.

 

                         Life Lessons from Confucius 

Here are a few examples of his ideas below, full of wisdom and force, that for sure can guide you in searching and finding everything you wish.   

1. It’s not important how slowly you go as you are still going (don’t give up your dreams&plans even if they advance slowly)   

2. Don’t become a friend of someone who is not better than you (find people from whom you can learn constantly and this way you’ll always evolve)  

 3. When you are nervous, think of the consequences (don’t let impulsivity take decisions for you and try to regain your calm)     

4. When there is no way to reach your aims, do not change your aims but change your steps (do not give up after a few trials, find new ways to approach your targets)       5. If you hate someone, you are defeated by them ( do not keep in mind people who hurt you, just forget them)     

 6. A superior being who looks for something, looks within themselves; an inferior being looks at others (people should always try to improve themselves)   

 7. Wherever you go, go with all your heart (put your good energy in everything you do, thus you’ll never have regrets)    

8. Give advice only to people who can admit they can be wrong (try to help people who understand they have been wrong)   

 9.  If you also focus on small advantages, it will be easier to advance in life (small accomplishments are important, they motivate your personal development).  10. If people harm you behind your back, it means you are in front of them (do not use your energies for people who attack you in sneaky ways, they will never have any force on you)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s